WereldToiletDag: WASH tijdlijnen

WereldToiletdag: WASH Tijdlijnen gelanceerd

19 november staat bekend als WereldToiletdag; een dag waarbij we focussen op bewustwording van sanitatie wereldwijd. Stichting NICC onderstreept het belang hiervan. Iedereen op de wereld dient toegang te hebben tot goede sanitaire voorzieningen.

Sjef Ernes, voormalig directeur van Aqua voor All, heeft samen met Stichting NICC twee tijdlijnen ontwikkeld over WASH – Water, Sanitation & Health. De tijdlijnen belichten de belangrijkste ontwikkelingen en actoren vanaf 1945.

Een van de memorabele gebeurtenissen uit het verleden is de introductie van de WereldToiletdag in 2013.

Beide tijdlijnen zijn ‘werk in uitvoering’ dus op- aanmerkingen en aanvullingen zijn van harte welkom en kunnen gestuurd worden naar info@stichtingnicc.nl.

De tijdlijnen zijn via deze links te bekijken.

Global WASH timeline

Netherlands WASH timeline