Wereldwaterdag

NICC is op 22 maart 2018 – tijdens het netwerkevent voor WereldWaterdag – van start gegaan met het werven van ‘experts’ voor de NICC-kennisbank.


Zo wil NICC de inhoud van de collectie verdiepen, verbreden en nog unieker maken.

Tijdens het evenement zijn interviews gehouden met o.a. Emilie Sturm en Hein Pieper van de Unie van Waterschappen over de net getekende Blue Deal. Dit is een langdurig samenwerkingsinitiatief van de Nederlandse waterschappen en de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat. Dit programma bouwt op een decennia lange traditie van Nederlandse internationale samenwerking op het gebeid van water. Voorbeelden daarvan zijn in de  NICC-archieven te vinden.

De huidige deal loopt tot 2030 en heeft als doel om 20 miljoen mensen in 40 stroomgebieden wereldwijd aan schoon, voldoende en veilig water te helpen. De specifieke focus ligt op het bieden van hulp, het creëren van kansen voor het bedrijfsleven en het leren van andere landen. Zo kunnen de Nederlandse waterbeheerders ook hun werk blijven verbeteren, zowel in Nederland als elders. Kijk hier voor meer informatie over deze ambitieuze Blue Deal. En houd deze pagina in de gaten voor de interview clips die gemaakt zijn!

← TerugBB11 Live
BB11 live
BBlive
BBlive
BB11 live
BBlive
BB11 Live
BB11 live
BBlive
BBlive
sex chinh quy
BBlive 360 vip