Tijdlijnen: Economische Ontwikkeling

De focus bij de tijdlijnen is betrokkenen aan het woord te laten en archief items in context te plaatsen. Het begin is er. De uitdaging: verschillende kanten te belichten. Aanvullingen zijn daarom zeer welkom.

Klik op de afbeeldingen hieronder.

Tijdlijn Fair Trade

Koffie, cacao, bananen, producten waarvoor de verbouwers meestal niet een eerlijke prijs krijgen. Vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw hebben Nederlanders geprobeerd daar verandering in te brengen. De tijdlijn Fair Trade is een aanzet om de geschiedenis hiervan weer te geven. Zoals hierboven gezegd, de focus bij de tijdlijnen is betrokkenen aan het woord te laten en archief items in context te plaatsen. Het begin is er. De uitdaging: verschillende kanten te belichten. Aanvullingen zijn daarom zeer welkom.

Nederland en de EBRD

Nederland is vanaf het begin in 1990 betrokken geweest bij de oprichting van de EBRD. De val van de Berlijnse muur in 1989 was de directe aanleiding tot het oprichten van een nieuwe ontwikkelingsbank voor Oost-Europa. De EBRD-tijdlijn schetst de belangrijke kantelmomenten gedurende de afgelopen bijna 30 jaar vanuit het perspectief van Nederland.


Meer TijdlijnenBB11 Live
BB11 live
BBlive
BBlive
BB11 live
BBlive
BB11 Live
BB11 live
BBlive
BBlive
sex chinh quy
BBlive 360 vip